Hasznos ötletek

Bukósisak versenyzőktől motorosoknak – a Shark 2020-as újdonságai

Elszántságuk és tudásuk meghozta a gyümölcsét, ugyanis néhány évvel a gyártás beindítása után már tesztgyőztesként ünnepelhettek, amikor a Motorrad magazinban nemes egyszerűséggel a piac „legkönnyebb és legbiztonságosabb” bukósisakjának választották a pillekönnyű, szénszálas Shark XRC-t.

A Shark legérdekesebb bukósisak újdonságai

Oda-vissza működik az információáramlás a közúton és pályán használt sisakok viselői között, ennek köszönhetően egyre jobbak és biztonságosabbak a francia cég fejvédői.

A tervezők külön kiemelték, hogy immáron hatvan különböző bajnokságban viselik bukóikat, és a profi versenyzők feljegyzései alapján tökéletesítik őket, beleértve, hogy minél áramvonalasabb, jobban szellőző és nagyobb kilátást nyújtó sisakok készüljenek a francia üzemben. Hogy milyen gyakorlati előnyei vannak a versenytapasztalatoknak, arról Szabolcs mesél, mégpedig három különböző stílusú Sharkon bemutatva a fejlesztéseket:

Szabolcs kitér a beépített napszemüvegek és a különböző árnyalt, tükrös plexik előnyeire, végül pedig bemutatja a látványos, karbonhéjú Shark Spatran GT bukósisakot is. Utóbbi számos érdekességet rejt, élen a sajátos légcsatornákkal, melyek kiváló szellőzést biztosítanak, egyszersmind segítenek nagy tempónál is stabilan tartani a bukót.

A videóban látott trió – no meg a többi 18 féle Shark bukósisak – megtalálható üzletünkben, ahol készséggel segítünk a motorodhoz, szokásaidhoz, no meg fejformádhoz illő sisak kiválasztásában.

 

Korábbi Hasznos ötletek hírek:

2020-05-22 péntek Vadonatúj Bering motoros ruha nem csak endurósoknak!

Ismét egy látványos szettel lepte meg a motorosokat a tartós és minőségi ruháiról ismert Bering. A Bamako igazi világjáró öltözet, amiben az olyan apr...

2020-05-15 péntek Bering Hoodiz – Láthatatlan védelem

Aki sokat ingázik vagy jár-kel a városban, annak nem mindegy, hogy mennyire „civil”, azaz motor nélkül is hordható a ruhája. A Bering mérnökei gondolt...

2020-05-15 péntek Trilobite Lady Parado – Farmerben robogózni és túrázni? Miért ne?

Biztonságos "egy szál farmerben" motorozni? Cikkünkből kiderül!

2020-04-24 péntek Bukósisak versenyzőktől motorosoknak – a Shark 2020-as újdonságai

Nem véletlen, hogy éppen egy motorversenyző testvérpár alapította 1986-ban a Shark márkát, hiszen a pilóták tudják igazán, hogy pontosan milyen bukóra...

Régebbi cikkek

Bagster (2014-04-28)
S100 újdonságok (2011-06-10)
Harmincon túl... (2010-11-30)