Hasznos ötletek

Trilobite Lady Parado – Farmerben robogózni és túrázni? Miért ne?

Bevallom, eleinte tartottam tőle, hogy a prémiumminőségű cordurák után milyen lesz „egy szál farmerben” motorozni, ám az első hosszabb kör végére minden kételyem elszállt. Mivel kifejezetten női fazonú nadrágot választottam, pont olyan kényelmes, akár egy farmer, és más hasonló nadrágokkal ellentétben kánikulában is kényelmes viselet utcán, illetve motoron.

Több társunk panaszkodott, hogy 30 fokban, városon belül a farmer is izzasztó, és semmivel nem hűvösebb, mint a cordura. Szerencsére a Trilobite-ra ez nem igaz: állítható szellőzőivel egész nyáron át jól szolgált, sőt megkockáztatom, jobban szellőzött, mint a cordura nadrágom.

Persze ezen is lehet fogást találni, élen a cipzárral. Noha minőségi, fém YKK-kocsi van rajta, a felhúzóról érthetetlen módon lemaradt a kis „tüske”, ezért ritkán, de magától lecsúszhat a slicc. Ugyanígy említhetném a térdprotit is, ami nem öleli körbe a térdkalácsot, és emiatt szerintem nem igazán védi a térd külső oldalát, bár nem estem benne, szóval a puding próbája még odébb van – szerencsére.

DuPont aramidszállal erősített szövet, prémium minőségű Level 2 protektorok és masszív rugalmas betétek – már felvétel előtt érződik, hogy nem alsópolcos termékkel van dolgom.

Trilobite Parado motoros farmer – egy nadrág minden helyzetre

Ezzel azonban vége is a panasznak, és egy év aktív használat után sem tudok belekötni másba. Viszont előnyök egész sora szól amellett, hogy a farmert vegyem fel a hosszabb-rövidebb utakra a cordura helyett. Erős érv a kényelem, mivel a belsőcombon és térdnél elhelyezett stretch-betétek révén egész napos viselésre alkalmas, kicsit sem feszül vagy nyom bárhol.

Kétféle szárhosszal és állítható magasságú protektorokkal készül a Trilobite, hogy testalkattól függetlenül illeszkedjen viselőjéhez. Tisztán látszik, hogy hajlított lábbal, alacsony szárú motoroscipőben sem kap huzatot a boka

Szintén bejönnek a nagyméretű zsebek, cordurában és bőrben még egy nadrágomon sem volt ilyen praktikus és méretes zseb a holmiknak.

Keretes: Miért jobb a Level 2 protektor?

Az olcsóbb motoros holmiknál általában szemérmesen eltitkolják, hogy „csak” Level 1 proti jutott a térdekhez a hatékonyabb Level 2 helyett, holott ez legalább olyan fontos részlet, mint hogy egyáltalán van-e protektor a nadrágban vagy sem.

Állítható magasságú, testhez igazodó zsebek és Level 2 protektorok a Trilobite farmerben

Hatalmas különbség van a kettő között, tudniillik előbbiek 24 kN-ra enyhítik az ütés erejét, míg a Level 2-nél 12 kN a maximum, bár a gyártók általában túlteljesítik ezt az elvárást. A gyakorlatban inkább 5 és 10 kN közötti felső értékek jellemzőek, azaz a jobb minőségű protik harmadára csökkentik a térdre ható erőket, ami korántsem mindegy egy-egy elcsúszáskor.

Magas derék és rugalmas ágyékrész – tisztán látszik, hogy átgondolt tervezés eredménye a Parado motoros farmer

Ráadásul nem kell aggódnom a megfázás miatt sem, mert szokatlanul magas a Parado dereka, főként hátul. Így sportmotoron sem lóg ki a derekam a dzseki alól, nem kapja a hátam, vesém a hideg szelet. Egyébként sincs esély rá, hogy szauna legyen a nadrágban, tekintve, hogy érzetre 15-től egészen 30-35 fokig kellemes viselet, nem izzadok és nem is fázom a motoron. Az első egy év alapján ötös alát kap tőlem a Trilobite Lady Parado, s ha nem lenne ez a cipzármizéria, akkor simán járna neki a színötös.

Noha kifejezetten robogóra, ingázni vettem, egyre többször azon kapom magam, hogy hosszabb-rövidebb túrákon is a farmert hordom. Jó cucc, rendesen hozzám nőtt az egy szezon alatt

Műszaki adatlap – Trilobite Lady Parado motoros farmernadrág

Alapanyag: 11,5 oz elasztikus farmer 98% pamutból és 2% elasztánból.

Erősítések, protektorok: DuPont aramidszálas erősítés a sérülésnek leginkább kitett részeketón (térd, csípő és fenék), valamint CE Level 2 protektorok térdnél és csípőnél.

Kényelem: öt nagyméretű zseb, állítható magasságú térdvédők, magasított derék.

Szellőzés: Szabályozható szellőzők combnál és ágyéknál.

Extrák: vízálló hordtáska

Méretek – női: 26-36, férfi: 30-44

Hazai forgalmazó: Fokt Motor

 

Korábbi Hasznos ötletek hírek:

2020-05-22 péntek Vadonatúj Bering motoros ruha nem csak endurósoknak!

Ismét egy látványos szettel lepte meg a motorosokat a tartós és minőségi ruháiról ismert Bering. A Bamako igazi világjáró öltözet, amiben az olyan apr...

2020-05-15 péntek Bering Hoodiz – Láthatatlan védelem

Aki sokat ingázik vagy jár-kel a városban, annak nem mindegy, hogy mennyire „civil”, azaz motor nélkül is hordható a ruhája. A Bering mérnökei gondolt...

2020-05-15 péntek Trilobite Lady Parado – Farmerben robogózni és túrázni? Miért ne?

Biztonságos "egy szál farmerben" motorozni? Cikkünkből kiderül!

2020-04-24 péntek Bukósisak versenyzőktől motorosoknak – a Shark 2020-as újdonságai

Nem véletlen, hogy éppen egy motorversenyző testvérpár alapította 1986-ban a Shark márkát, hiszen a pilóták tudják igazán, hogy pontosan milyen bukóra...

Régebbi cikkek

Bagster (2014-04-28)
S100 újdonságok (2011-06-10)
Harmincon túl... (2010-11-30)