FokTúrák

3. Foktúra - Alpok aljaReggel a már megszokott Fokt Motoros vendéglátást élvezhettük, finom szendvics és energiaital az útra. A csoportkép elkészítése után neki indultunk a Dunántúlnak. Bár az Etyek utáni útszakasz minősége egyre rosszabb, mégis a platánfák alatt elrobogni különleges élmény. Fehérvárnál még csatlakozott hozzánk túravezető társam Feri és páran a csapatból. Innen a Balaton felvidéken át Sümegig húztuk. Bad Zoli által mutatott úton megkergettük a motorokat a várig.


Sümegi vár (Fenyő Balázs fotója)

Szombathely, majd Kőszeg következett. Ebédszünet után ketté váltunk és Feri vezetésével egy gyors csoport alakult, akik a rövidebb és gyorsabb szakaszt választották. Feri helyismeretének köszönhetően Sopron környékén különleges helyekre is eljutottak, majd a Fertő tő partján megnézték hogy van-e még hal a tóban.  


Fertő-tó partja (Fenyő Balázs fotója)

Az én kis csapatom a viharfelhők elöl menekülve egy parádés kört írt le az Alpok alja kiváló minőségű szerpentinjein. Nehéz lenne rekonstruálni merre is jártunk, mindenesetre az biztos, hogy nagyot mentünk és elégedetten gurultunk be a Tornácos vendégparkolójába.

Vacsora előtt még lazítottunk a medencében és élveztük a wellness részleg adta kényeztetést. Mint mindig most is kitett magáért a konyha, hiszen pompás lakomával vártak minket. Hosszan  beszélgettünk motorozásról, sztorizgattunk a régi szép időkről, amikor még lasszóval fogtuk a bölényeket!


KTM in action (Balázs Feri fotója)

Reggel Kópházánál azonnal visszanyomultunk szomszédjainkhoz, hogy a határ mellett koptassuk a lábtartókat egészen Szentgotthárdig. Körülbelül egy óra motorozás után megálltunk az egyik kedvenc helyemen – a Margit kilátónál – ahonnan tisztaidőben a könyék dombjait nagyszerűen szemmel lehet tartani. Néhányan míg mi „kiláttunk” előre mentek, hogy bemelegítsék a kanyarokat számunkra.


Magyarországra beérve az Őrségen motoroztunk át. Pityeszeren megálltunk a falumúzeumban és megkóstoltuk egy helyi specialitást, a tökös-mákos rétest. Dzsoni a helyi kézművesek által készített szuvenyírekből vásárolt pár „otthagyhatatlan” dolgot, majd gurultunk is tovább. Az Őriszentpéter-Pankasz-Zalalövő direkciót választva hamar Zalaegerszegen voltunk. A Tóka étteremben elfogyasztott villám ebéd után újra a Sümegi vár szolgáltatta a hátteret az utolsó csoportképhez. Zánka felé gurultunk ahol többen leváltak a csapatról, többek között Erika is – akit itt szeretnék megdicsérni, mert szépen stílusosan motorozva követett engem két teljes napon keresztül a kis 600-as Hondáján.


Rhino különítmény Hegykőn (Balázs Feri fotója)

A székesfehérvári mekiben könnyes búcsút vettünk egymástól, majd együtt elgurultunk még Budaörsig.

Mivel a Fokt Motor mellett lakom így visszatértem a kiindulási pontra, összesen 850 kilométert motorozva ezen a kellemes hétvégén.Jó volt a társaság, nagyon szépen együtt motoroztunk. Az időjárást is kifogtuk, szóval minden kerek volt.

Köszönöm mindenkinek a részvételt, jövőre megint kitalálunk valami finomat!

Barátsággal:


Szimcsák Attila

Túravezető

Korábbi FokTúrák hírek:

2014-03-26 szerda Foktúra 3 - Alpok alja

Indul a harmadik Foktúra! Voltunk már északon a Magas Tátra fenséges csúcsai között, délen Székelyföld szívében és most nyugatnak indulunk - mint a ki...

2012-02-20 hétfő 2. FokTúra Erdélyben

A 2. Foktúra résztvevői elszántságból jelesre vizsgáztak. A hó helyzet talán mondanom sem kell ideális volt, ha idén már semmi sem esik, akkor is kita...

2012-01-13 péntek II. Foktúra - Irány Erdély motorosszánnal

Indul a második menet! Ezúttal a Foktúra Erdély felé veszi az irányt. A hideg senkit ne aggasszon, hiszen szeretett paripáinkat most 4 nap erejéig mot...

2011-07-13 szerda Foktúra

Szombat reggel a Fokt Motor előtt gyülekeztünk - az az inkább a boltban és nem csak azért mert ott hidegebb volt hanem, mert mindenkire várt egy kis s...

Kiemelt akciós termékeink