Hasznos ötletek

A KLIM egyedülálló technológiája a motoros ruházat gyártásban

KLIM és a GORE-TEX®
 
A KLIM termékei mindig a elérhető legjobb anyagokból készülnek. Hosszú kutató munka után a fejlesztő mérnökök a jelenleg elérhető legjobb vízálló/lélegző technológia, a GORE-TEX® alkalmazása mellett tették le a voksukat. 
A KLIM egy speciális GORE-TEX® többrétegű laminált szövet technológiát fejlesztett ki, mely garantálja az anyag rugalmasságát, ezáltal kényelmét és sokoldalúságát a teljes vízállóság megőrzése mellett.
 
A kétrétegű GORE-TEX® szövet két részből áll: egy külső anyagból és egy hozzá speciális eljárással laminált GORE-TEX® belső membránból. Az így készült termékek általában tartalmaznak egy nedvszívó belső hálós bélést is, amely segít megvédeni a GORE-TEX® membránt a kopástól és javítja a légáteresztő képességet is.
 
 
A háromrétegű GORE-TEX® darabokban (mint a KLIM összes nadrágjában és mellényében, valamint a Pro Shell kategóriában) a Gore membrán a külső anyaghoz és a belső béléshez is laminálva van. Ez biztosítja, hogy a rétegek tökéletesen illeszkedjenek egymáshoz, ezzel maximalizálva a légáteresztő képességét és a komfortérzetet. 
 
 
EGYEDÜLÁLLÓ KLIM TECHNOLÓGIÁK A KÉNYELEMÉRT
 
A KLIM mérnökei a GORE-TEX® egyszerű alkalmazásán túl további rendszereket dolgoztak ki. Mindegyik rendszer mögött hasonló elmélet áll és egy közös cél: egy hihetetlenül kényelmes motoros ruházat megalkotása.
 
KLIM Zonal Insulating Technology
 
A KLIM Zonal Insulating Technology különböző szigetelőrétegek kombinációját jelenti egy ruházaton belül, hogy hatékonyan szabályozza a hőszigetelést az egész testen. A gyors lehűlésre hajlamos és mentszélnek kitett területek nagyobb szigetelést kapnak, míg a túlmelegedésre és izzadásra hajlamosabb testrészek kevésbé vagy egyáltalán nem kapnak szigetelést. 
A KLIM Keweenaw Parka tökéletes példája a Zonal technológiának. A hónalj területe kevesebb szigeteléssel rendelkezik, mint a mellkas. Hogy miért? Mert a hónalj több hőt termel, maximális légáteresztést igényel. Ha az egész ruházaton egységes szigetelést alkalmazunk, hamarabb fogsz túlmelegedni, mely nagyfokú komfort vesztéshez vezet. 
Az ezüst alapú antimikrobiális szigeteléstől a szilikonizált, rugalmas, nem csomósodó szigetelésig mind-mind különböző mértékben megtalálhatóak egy ruhadarabon belül, hogy a testedhez maximálisan alkalmazkodjanak.
 
Comfort Mapping
 
A KLIM által kifejlesztett teljes laminálási technika tökéletesítése az ún. Comfort Mapping. A Comfort Mapping lényege, hogy a megfelelő helyeken extra GORE-TEX® anyagokat adnak a laminátumhoz, így szabályozva a hőveszteséget és a légáteresztő képességet, ahol szükséges. 
A Comfort Mapping segítségével a felszerelést tervező mérnökök testre szabhatják a ruházatot, hogy maximálisan lélegző legyen az olyan területeken, mint pl. a hónalj és a hát középső része, miközben ahol szükséges, hozzáadnak extra rétegeket.
 
 
A Comfort Mapping hihetetlen kényelmet kölcsönöz a ruhadarabok viselőjének anélkül, hogy növelné a tömeget vagy extra rétegekkel veszélyeztetné a prémium ruházatunk rugalmasságát. 
A Comfort Mapping a legfejlettebb módszer a világon, amelyet napjainkban a motoros ruházatban alkalmaznak.
 
KLIM PROTEKTOR TECHNOLÓGIÁK
 
A KLIM számos motoros dzsekibe és nadrágba integrált protektorokat épít be. Ezek két féle protektorcsaládba sorolhatóak: D3O® és az általuk "CE"-nek nevezett protektorok közé. 
A fő különbségek az egyes darabok ütéselnyelő technológiájában rejlik és abban, hogy mennyire komfortos motorozás közben.
 
A D3O® egy "intelligens protektor", melynek molekuláris szerkezete különböző mértékben képes reagálni az ütközésekre. A speciális szerkezetében lévő molekulák ütközés hatására összecsukódnak és szétterítik annak erejét.
 
A "CE" páncélzat egy egyszerűbb protektor, kiváló minőségű habmagja jó ütéscsillapítást biztosít a vonatkozó CE-szabványoknak megfelelően. A hab organikusan működik, az ütést tömörítéssel nyeli el és oszlatja el a protektor szerkezetében.
 
 
A D3O® előnye a hagyományos protektorokkal szemben, hogy normál használat esetén (alacsony sebességű, lassú mozgás) sokkal lágyabbak, rugalmasabbak. Ez teszi a D3O®-t nagyon kedveltté azok körében, akik nem szeretnék érezni a protektorokat, csak ha valóban szükség van rájuk. 
GARANCIA 
 
A KLIM büszke arra, hogy az iparágban a legátfogóbb garanciát nyújtja. Egyetlen más márka sem kínál olyan szintű garanciát termékeire, mint a KLIM. 
A GORE-TEX® “GUARANTEED TO KEEP YOU DRY®” (“GARANTÁLJUK HOGY SZÁRAZON TART”) ígérete és az élethosszig tartó termékgarancia biztosítják, hogy a KLIM termékeiben nem fogsz csalódni.
 
Sőt, ha a minősített KLIM® motoros ruházatod a megvásárlásától számított ÖT ÉVEN BELÜL motorbalesetben megsérül, a KLIM INGYENESEN kicseréli a sérült darabot.
 
A KLIM-nél minden garanciális igényt egy páratlanul professzionális csapat kezel. Több mint 12 éve a KLIM a világ legjobb motoros termékeit gyártja, bízhatsz benne. 
 

 

Korábbi Hasznos ötletek hírek:

2024-04-08 hétfő Hogyan válassz motoros csizmát?

Egyre speciálisabbak a motoros lábbelik, mégpedig attól függően, hogy ingázásra, túrázásra, netán pályamotorozásra tervezték őket. Mindegyiknek megvan...

2024-03-25 hétfő Ártalmatlan zaj? Hallásvédelem a motorosok számára

A motorozás a szenvedély és szabadság jelképe, de sajnos potenciális veszélyforrást jelenthet a hallásunkra nézve. Amikor egy motoros járművel közleke...

2023-12-14 csütörtök Boltunk a Visa Boltok Boltja verseny szeptemberi nyertese

Hangulat, berendezés, kényelmes fizetési lehetőségek, szakértő kiszolgálás – többek között ezen szempontokat értékeli a Visa Boltok Boltja verse...

2023-10-17 kedd Néhány hasznos tipp a motoros szezon őszi meghosszabbításához

Az őszi motorozás során az időjárás változékony lehet, ezért a megfelelő ruházat és felszerelés kulcsfontosságú a komfort és a biztonság szempontjából...

Régebbi cikkek

Fokt akták No.2 (2022-12-02)
Fokt akták No.1 (2022-10-28)
Bagster (2014-04-28)
S100 újdonságok (2011-06-10)
Harmincon túl... (2010-11-30)

Kiemelt akciós termékeink