Hasznos ötletek

Rövid, sportos fazonú thermodzsekik őszi (vagy kora tavaszi) túrákhoz

Korai még temetni a szezont, de a viszonylag nagy hőingás és a csípős, 6-10 fokos reggelek miatt érdemes alaposan felkészülni az utolsó idei motorozásokra.

 

A megfelelő dzseki kiválasztása itt is körülbelül úgy zajlik mint a normál, hosszabb fazonú túra kabátoknál. A sportos fazon mellett, egy thermo kabátnak nem hátrány, ha masszívabb a gallérja, összecipzározható a nadrággal és járjon hozzá hálós nyári bélés is a meleg thermobélést mellé, hogy egész évben használhasd.

Bering Maceo thermo dzseki
Bering Maceo sportos motoros dzseki

Emellett – akárcsak a nadrágoknál, kabátoknál – itt természetesen alap a megfelelő szellőzés és lélegző anyagok használata, mert ugyanúgy megfázás az eredménye, ha a saját izzadtságod miatt vacogsz a motoron. Márpedig ha túlzottan zárt a dzseki, motorozás közben óhatatlanul megizzadsz, főként, ha reggel még az alig tízfokos hidegre öltözöl be, míg délután húsz fok felett, napsütésben túrázol.

 

Bering Gozer sportos thermo motoros kabát
Bering Gozer sportos thermo motoros kabát

A Bering mérnökei is jól ismerek ezeket a szempontokat, ezért úgy alakították ki a sportos, rövid fazonú, mégis masszív thermobéléssel kiegészített motoros dzsekiket, hogy azok minden évszakban, koratavasztól késő őszig komfortosan használhatóak legyenek.

 

 

Bering Kaloway motoros thermo dzseki
Bering Kaloway motoros thermo dzseki

Nem kell feltétlenül extrém sok pénzt elkölteni egy praktikus darabhoz. Például a minőségi anyagokból Fibretech 600D szövetből készült, meleg thermobéléssel ellátott, mégis alig 55 ezer forintért kapható Bering Maceo motoros dzseki.  Ha hasonlóan praktikus, de egy kicsit feltűnőbbdarabot keresel, neked ajánljuk a Gozer-t is, mely fényvisszaverő betéteivel hívja fel magára a figyelmet.

Egy szinttel feljebb már kicipzározható Shelltech bélésű modellek sorakoznak a kínálatban, ilyen például a Kaloway, valamint a Shamal dzseki, míg a sportos Start-R kabátban vagy a Bario thermo dzsekiben aluszálas thermobélés óv meg téged a hidegtől.

Bármelyiket is válaszd, melegen ajánljuk, hogy aláöltözővel együtt használd, így tovább növelhető komfortérzet.

Korábbi Hasznos ötletek hírek:

2021-10-08 péntek Ha ősszel sem tennéd le a motort: többrétegű thermokabátok és jótanácsok hidegebb napokra

Tetszik vagy sem, a mai esős idő is arra utal, hogy közeleg a motoros szezon vége. Persze van rá lehetőség, hogy elodázzuk az idényzárót: egy bélelt, ...

2021-10-04 hétfő Jóárasított motoros farmerek a Trilobite-tól

Mivel mi is Trilobite protektoros farmerben motorozunk jó néhány éve, szívesen ajánljuk a márkát, főleg most, hogy ilyen jó áron kaphatók a női és fér...

2021-09-15 szerda Évszaktól függetlenül: nyári hálós és termobéléssel megspékelt kabát a Beringtől

Noha speciális, kifejezetten az igényeikre szabott ruhát igényelnek például a pályázók, endurósok stb., a motorosok többségének általános elvárásai va...

2021-09-08 szerda Védelem magasfokon: a Forcefield története és fejlesztései

Ezúttal kicsit sem túlzás a "díjnyertes" és a "világelső" kifejezés – a Forcefield sok tekintetben a csúcs, ha protektort keresel. Főként az emeli ...

Régebbi cikkek

Bagster (2014-04-28)
S100 újdonságok (2011-06-10)
Harmincon túl... (2010-11-30)